arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Ühe kinnisvaratähe edulugu: Sirli Loik

Igaüks meist on inimene enda loo, tausta ja isiksusega. Ühe kinnisvaratähe edulugu toob Teieni siira ja lihtsa loo, kuidas ühest Domus Kinnisvara kinnisvarakonsultandist on saanud kinnisvaratäht. Mis teda siiani tõi, mis edasi viib ning milline on tema vaba aeg, saame lugeda alljärgnevast intervjuust.

Nimi: Sirli Loik

Ametikoht: Kutseline maakler/konsultant Domuse Kuressaare kontoris

Kaua oled olnud tegev kinnisvara valdkonnas?:

Liitusin Domuse perega 2015.aasta suvel, seega sai see suvi täis kolm aastat.

Mis tõi sind kinnisvara juurde?

Sellele teele juhtis mind minu hea sõbranna ja nüüdseks ka meie kontori juhataja Helean Täht. Jälgisin juba eelnevalt kõrvalt, kuidas ta oma karjääri ülesse ehitab ja salamisi kadestasin. Siis aga juhtus, et temal oli aeg pere luua ja nii ta mind oma portfelliga ära meelitas. Alguses oli väga suur hirm, et kuidas ma oma elus ja karjääris ikka nii suure muudatuse teen, alustasin täiesti puhtalt lehelt ja ilma kogemusteta. Peagi sai selgeks, et mulle sobib see töö väga hästi.

Millega varem tegelesid?

Erialalt olen kokk. Sellel alal tööd reaalselt olen teinud aga vaid 4 aastat. Rahutu hingena ei püsinud ma pikalt ühe ameti peal. 15 aastase tööstaaži jooksul on mul olnud 7 eri ametit ja osad neist veel kaks korraga.

Kust sai kõik alguse?

Lõpliku otsuse astuda kinnisvaramaailma tegin koos abikaasaga, kes mind tohutult toetas. Algus oli raske kuna kinnisvaras pole kunagi midagi kindlat, ja on vahest siianigi. Minu töö ei ole selline mis nõuab, et sa istuksid 8- 17ni  laua taga ja teeksid tööd. Kui sa tahad midagi saavutada, tuleb tööd teha kasvõi laupäeva õhtul ja väga palju tuleb loobuda mugavustsoonidest. Paindlikkus, pidev muutumine ja rutiini puudumine ongi mind kinnisvara juurde kinni hoidma jäänud.

Milline on sinu argipäev?

Kuigi kinnisvaras sellist asja nagu argipäev on harva siis mina olen omale üritanud üldjoontes päevaplaani luua. Olen väga raske ärkaja seega esimest korda heliseb äratuskell 7:00 Kell 8:00 olen suuteline ennast voodist isegi välja ajama ja kohvi jooma. 9:00 olen ma aga juba kontoris ja alustan oma tööpäeva. Tööpäeva üritan üldjoontes ära jagada nii, et kõik mis kalendrisse kirja pandud on ka ära saaks tehtud. Ajaplaneerimine on minu üks nõrk koht, kuid olen aastatega paremaks läinud.

Õhtud on meie perel täis sagimist. Söögitegu ja õppimiste kontrollimised on meie igaõhtune rutiin suure maja majapidamise kõrval. Ometigi jõuame abikaasaga ka veel õhtul mõne huvitava filmi ära vaadata. Loomult olen nn. öökull. Mul ei ole mingit probleemi kaua üleval olla, küll aga tekib probleem hommikul ülesse saada.

Mis on sinu töö juures kõige olulisem?

Ausus. Nii ostjate kui müüjate suhtes. Vahest ei taheta seda mõista, miks ma nii palju küsin ja uurin. Tee pildid ja pane kuulutus välja, pärast kiida taevani ja kõik ongi OK. Tegelikult aga ei müüda kinnisvara enam ammu nii ja see on lausa ebaseaduslik. Õnneks enamus inimesi kes minu teenust kasutavad siiski võtavad mind kui abilist, kes neile vajalik on mitte kui abivahendit rohkem reklaami saada.

Miks sa seda teed?

Oma kodu ostsin ma üsna noorena ja tookord olin ma kinnisvara alal täiesti rumal. Ma ühesõnaga tean seda tunnet, kui sa noogutad kaasa ja sa tegelikult ei saa aru millele sa kaasa noogutad. Minu soov ongi olla see, tasakaalu tekitav lüli, kes selgitab juba varem problemaatilised punktid lahti, et peale tehingut ei oleks õhus rippuvaid küsimusi ja kõik oleksid rahul ja rõõmsad.

Müüjatele on vahendusteenus minu meelest tänapäeval lausa hädavajalik, ostjaid kaitsevad juba seadused tugevasti. Inimestel, kellel puudub igasugune kogemus seadusandluse ja kõige muuga mis kinnisvaramüügi juurde kuulub ei soovita ma oma käe peal mitte mingil juhul müüa. Riski protsent, et midagi valesti läheb on väga kõrge.

Mis on selle töö juures kõige raskem?

Üle kõige ei meeldi mulle teha kõnesid ja just neid kõnesid, kus ma kliente otsin ja oma teenust pakun. Nii, et kui te juhtute minult kunagi kõne saama siis teadke, et see tuleb väga raske enese veenmise peale ja teil on mingil põhjusel minu teenust väga vaja.

Samuti ka motivatsioon. Olen loomult natukene laisk inimene ja ootan kohati liiga palju, et kliendid minu juurde tuleksid. Minu päeva võib ära rikkuda üks väike intsident ja siis on ennast tagasi tööle motiveerimine teinekord päris keeruline.

Milline on sinu kõige suurem saavutus? Töö alal leian, et kutsetunnistus. Ma ei oleks iialgi arvanud, et suudan veel kooli mina ja õppida. Olen rohkem selline kogemuse õppur.

Eraelus aga juba 5 aastat kestnud õnnelik abielu ning väga tublid lapsed.

Mis on sinu moto?

Kui kuidagi ei saa siis kuidagi ikka saab. See tarkusetera on pärit minu vanaemalt ja üritan seda alati meeles hoida.

Kuhu poole pürgid?

Kaldun kohati väga materialistlikuks muutuma ja vajan sellest aeg ajalt äratust. Mingisugused kauge eesmärgid ei kannusta mind üldse ja tühjalt unistamine on mõttetu. Pigem planeerin ma elu ette läbi kindlate punktide, mille ma juba saavutanud olen.

Mis draivib sind?

Üksi autoga sõitmine. Kasvõi väike ring linna ümber koos oma mõtete ja valju muusikaga klaarib paljud asjad ära.

Sinu 3 lemmik asja

Kohv, autosõit ja pildistamine.

Kuidas laed patareisid vabal ajal?

Patareid saab laetud kui sõbrannadega jalutamas käin. Meil on umbes 10 km ring ja selle aja jooksul saavad kõik oma mured/rõõmud ära jagada. Abikaasaga käime discgolfi mängimas. Reisimine, kasvõi väike tripp ümber Saaremaa. Ja loomulikult uni. Mõnus, vähemalt 8-tunnine uni.

Millise raamatu lugesid viimati läbi?

Raamatuid loen selleks, et aju välja lülitada. Minu öökapil on enamasti kerge ilukirjandus või siis raskemad elulised raamatud. Suur fänn olen Sofi Oksanenile ja Gerald Durrellile. Mis viimati läbi sai loetud, ei mäletagi aga hetkel on pooleli ,,Ma armastasin terroristi,,

Kas pigem koer või kass?

Kindlasti koer. Minu elus on olnud aega, kus ma ei oleks koeraomanik, ikka väga vähe.