arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Häärber, mis oli oma ajast ees

Selge ja range vormiga funkeramu asub silmapaistvalt kauni haljastusega maatükil otse Merivälja südames.

Arhitekt Ilmar Heinsoo 1990. aastate keskel projekteeritud villa erineb paljudest sel ajajärgul valminud eramutest nii arhitektuuri, insenerilahenduste kui ka avangardse ruumilahenduse poolest. Erakordseks teeb Villa Olga asjaolu, et terviklikult on säilinud ka sisearhitektide Juta Lemberi ja Aulo Padari loodud ruumide kujundus koos viimistlusdetailide, kujunduselementide ja sisustusega.

Eesti Vabariigi taasiseseisvumise algusaastatel oli võimalus uhkeid villasid ehitada vähestel. Suure osa tol ajal valminud eramutest saab täna liigitada lahtrisse „1990-ndad“: äratuntavad on nad kas tohutu suuruse,  arhitektuuri või tol ajal moekaks peetud ehitus- ja viimistlusmaterjalide poolest. Kinnisvaraturul ei ole sellised eramud praegu eriti populaarsed ka juhul, kui maja välisilme on kaasaega sobituv.

Funktsionalismi võtmes

Villa Olga projekteeriti aga selges fungi vaimus, mis tolleaegsete tellijate seas oli harukordne. Hoone välisilmes on esindatud funktsionalismile omase esteetika kogu arsenal: lihtne ja range fassaad, kaarjad vormid ning suuremõõtmelised klaaspinnad, fungi võtmes on ka hoone värvi- ja materjalikasutus.

Villa projekteerimine lähtus tellija soovist rajada mugav, avar ja moodne kodu suurele perele. Koos hoonega telliti projekt ka seda ümbritseva krundi haljastamiseks, sest iga teemant vajab ju raami! Silmapaistvalt kaunis, tohutult liigirikas ja kõrgete elupuudega ümbritsetud avar siseõu rajati samuti funktsionaalsust silmas pidades: eramut ümbritsevad iluaed, laste mängumuru, grillinurk ja majapidamisõu.

Avar ja muljetavaldav

Paotades eramu ehtsast tammepuidust väärika välisukse, astume avarasse esik-halli, kust avaneb vaade korraga kolmele tasandile: vasakul asuvale köögile, otse ees paiknevale söögitoale, paar trepiastet ülalpool paiknevale kõrgete lagede ja suurte akendega saalile ning mõned astmed allpool olevale basseini- ja puhkeruumile. Eramu teisel korrusel asuvad avarad magamistoad ja nende kõigi juurde kuuluvad ka vannitoad. Suurima magamistoa ruumikus on muljet avaldav, 31 m2, ja selle juurde kuulub ka vannituba, millel põrandapinda 12 m2.

Villas ringi liikudes tundub, nagu maja oleks valminud alles eelmisel aastal: tubade ja saali põrandaid kattev lehiseparkett, mille äärtes jookseb punasest puust iluliist, oleks maha pandud nagu eile ja elutuba ehtiv minimalistliku vormiga suur graniitkamin oleks nagu hiljuti toodud mõnest moodsast Itaalia sisustusfirmast. Köögi, esiku ja halli põrandaid katavad heledad graniitplaadid, trepiastmed ja käsipuud on punasest puidust ning messingist detailidega, köögisisustus firmalt Bulthaup – kõik näeb nii hea välja ja miski ei reeda, et seda on kasutatud juba aastaid…

Karjala kase ajatu elegants

Villa uhkeim ja unikaalseim sisustus on aga suuremas magamistoas: ehtsast  karjala kasest ja pilkupüüdva disainiga magamisase koos lauakestega ning  komplekti täiendav tohutu garderoobikapp on valmistatud eritellimusel. Ajatu elegantsi kategooriasse kuulub ka köögi sisseseade, mis vastab ideaalselt kõikidele kaasaja nõuetele.

Mööbel ja dekoorielemendid asuvad tubades täpselt nii, nagu sisekujundajad Juta Lember ja Aulo Padar nad  omal ajal  paigutasid – kõik omal kohal ja ülimalt heas korras.

HÄÄRBER OOTAB UUT OMANIKKU!