arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Toonekure elamurajooni lisandub uus ridaelamu

Tartu külje all Luunja vallas Põvvatu külas, lähiaadressiga Toonekure tee 5 on peagi valmimas arenduse teine ridaelamu, kus on  neli avarat ja valgusküllast 4-toalist korterit, mis paiknevad läbi kahe korruse.

toonekure-tee-5-ehitus-pilt

Ridaelamu arhitektuur on kaasaegne – avatud planeering, suured klaaspinnad, ruumikad terrassid ja rõdud ning ehituskvaliteet kaasaegseid parimaid ehitusstandardeid järgiv. Ridaelamu ehitajaks on enam kui 20-aastase töökogemusega OÜ Jõgeva Ehitus, kelle ehitatud on nii Toonekure tee 3 ridaelamu, kui  Vao 1 korterelamu Raadi linnaosas. Hoone on projekteeritud AS RTG Projektbüroo poolt.

Toonekure tee arendaja OÜ Jõgeva EKV juhatuse liige Tiit Saarva selgitab:  „Eesmärgiks oli luua ümbritseva loodusega sobiv valgusküllaste korterite ja madalate küttekuludega elamu.” Korteri ruumikale elutoale lisavad avarust maast laeni kõrguvad aknad ja klaasuks pääsuga terrassile. Selline lahendus võimaldab koduaknast nautida kaunist loodusvaadet ning suurendab tajutavat avarustunnet.

Toonekure tee 5 otsakorterite avarasse elutuppa on soovi korral võimalik paigaldada kamin ning kõigis korterites on  esikus ruumi nii garderoobi kui  panipaiga tarbeks. Abiruum, kus asuvad ka kütte- ja ventilatsiooniseadmed, paikneb väljas peasissekäigu kõrval. Madalad küttekulud on tagatud otsmistes korterites maaküttega ja keskmistes õhk-vesiküttega, küttekehaks vesipõrandakütte.

Iga korteri juurde kuulub 2 parkimiskohta, mis paiknevad aiaga piiratud kinnistu hoovis.

„Toonekure arenduse puhul on tegemist linna vahetusse lähedusse rajatava maakohale iseloomuliku arenduspiirkonnaga, kuhu ehitatakse neli kahekordset 4 korteriga ridaelamut ning kaheksa eramaja“ lisas projekti müügiga tegelev Domus Kinnisvara maakler Terje Oden.

toonekure-tee-5-drooni-pilt

Toonekure arendus asub perspektiivika ja kiiresti areneva Luunja valla linnapoolses servas – 2 km kaugusel valla keskusest, keskkoolist ja lasteaiast. Kergliiklustee olemasolu muudab koolilastele pooletunnise jalutuskäigu pikkuse koolitee turvaliseks ja tervislikuks. Valla Kultuuri- ja Vabaajakeskuses tegutseb 16 kollektiivi. Lisaks on vallas kaks noortekeskust (Luunjas ja Kavastus). Hästi hooldatud Luunja alevikus asub ka 1980-ndatel rajatud roosiaed, mis on täna armastatud puhkekoht nii oma valla elanikele, kui kaugemalt tulnuile. Roosiaiast jalutuskäigu kaugusel Emajõe ääres asub hooldatud ujumiskoht. Tänu Tartu linna vahetule lähedusele on Luunja vald täna üks kiiremini kasvav ja arenev vald Tartumaal.

Rohkem infot Toonekure arenduse kodulehel: www.toonekurearendus.ee

.