arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Kiirelt tehingusse – kuidas?

Planeerides müüa oma kodu ja soovides seda teha võimalikult kiiresti ning saada maksimaalset müügihinda, siis tasuks kõik detailideni läbi mõelda.

Elementaarseks peetakse seda, et tuleb määrata oma kinnisvarale õige turuhind ja seejärel koostada silmapaistev kuulutus, et see kinnisvaraportaalides teiste samalaadsete kuulutuste taustal ka silma jääks. Hästi kirjutatud ja informatiivne reklaamtekst ning kvaliteetsed fotod toovad huvilised sinu kodu vaatama.

Kuid kui aga ostuhuviline tuleb potentsiaalselt uut kodu uudistama, siis eesmärk on näidata, et ta saab väärt asja õiglase hinnaga.

Siin on minu soovitused, kuidas presenteerida oma kodu nii, et jõuda kiirelt tehingusse.

1.Hangi viisakas uksematt

Esmamulje on kõik! Puhas ja armas uksematt on kõigest pisidetail, aga võib mõjuda väga koduselt ning anda lisaväärtust. Vaata üle, et ka uks ja ukseesine oleks puhas.

2. Puhtus

Mitte miski ei mõju nii eemaletõrjuvalt kui sassis kodu. Pese kööginõud ja asetada tassid, potid ja pannid köögikapidesse. Nii köögi kui ka vannitoa kraanikauss võiks olla puhas. Pese puhtaks peeglid, võta tolmu ja veendu, et kapi alt ei piilu mõni sokk. Vaata üle, kas dušikardin on puhas. Uue dušikardina hankimine ei ole kulukas, kuid vana ja määrdunud võib mõjuda väga ebameeldivalt. Ära unusta alla lasta tualettpoti kaas. Kui keegi tahab tualettpoti seisukorda näha, siis ta piilub kaane alla, aga niisama pole mõtet seda eksponeerida.

3. Isiklikud tarbeesemed

Kui ostuhuviline saabub, siis vaimusilmis soovib end uues kodus peremehena ette kujutada. Takistuseks võivad olla tegeliku omaniku isiklikud tarbeesemed nagu hügieenitarbed, riided ja jalanõud. Soovitan paigutada kapidesse üleliigsed riideesemed ja hügieenitooted, mis on ripakile jäetud. Perefotod, reisidelt ostetud magnetid, personaalse kirjaga kruusid ning lemmikud ajakirjad võiks ajutiselt sahtlisse ära panna.

4. Asjade korrasolek ja puhtad pinnad

Minu heade sõprade kodu esikus ripub naljaviluks silt kirjaga “Vabandused segaduse pärast – me elame siin!”. See on täiesti loomulik ja normaalne, et müügis olev kinnisvara on samal ajal veel kellegi kodu ning kõiki tarbeesemeid ei saagi silma alt ära panna. Ekstreemsustesse ei tasu laskuda, aga siiski võiks vaadata kriitilise pilguga üle kõik ruumid.

Kenasti korda sätitud raamatud riiulites, pleedid ja padjad elutoa diivanil, kreemipurgid ja muu kosmeetika vannitoas jms jätavad kindlasti meeldiva mulje ja korvavad fakti, et uudistama tulnud huvilised on kellegi teise kodus.

5. Värske õhk

Enne ostuhuvilise saabumist tuuluta toad. Kui sa ei ole kindel, kas korteris on meeldiv lõhn, siis võid osta neutraalse aroomiga lõhnaküünla. Küünlad on sageli ka väga kenad dekoratiivelemendid. Kui aga lõhnaküünlad ei ole päris sinu teema või ei sobi sisustusega kokku, siis mõni minut enne ostuhuvilise saabumist koori lihtsalt mandariini. Selle naturaalne ja värske aroom mõjub kindlasti hästi.

6. Sisustus

Märksõnaks on “less is more”! Kui kinnisvara üle dekoreerida, siis ostuhuvilise tähelepanu hajub. Sinu kodu võib olla väga mõnusa ja omapärase kiiksuga, kuid tuleb arvestada, et see stiil ei pruugi meeldida uudistama tulnud ostuhuvilisele. Tõsta huvilise tuleku ajaks kappi üleliigsed vaasid, küünlad, linikud ja muud kodukaunistuse vidinad.

Kui vähegi võimalik, siis hangi voodile heledamates toonides voodikate ja ei tee halba ka mõni neutraalsetes värvides dekoratiivpadi. Tee kindlaks, et nii köögi- kui ka vannitoarätikud on viisaka väljanägemisega. Laudlina vajadus sõltub köögilaua seisukorrast. Jällegi, heledad toonid mõjuvad paremini.

Vii ära üleliigsed mööbliesemed. Mida vähem ebapraktilist mööblit, seda avaramalt mõjub müüdav kinnisvara.

7. Kodulavastus

Samal ajal, kui sisekujundaja loob kodukujunduse kindlale maitsele ja läheneb personaalselt, siis kodulavastaja roll on depersonaliseerida kinnisvara, tabada maitse-eelistust, mis võiks sobida massidele ning seeläbi aidata potentsiaalsel ostjal kinnisvara enda koduna ette kujutada. Kodulavastus mõjub vaieldamatult hästi kinnisvaramüügile, kuid kas kõik on nõus sellise teenuse eest tasuma?

8. Pisemad parandustööd

Ideaalis võiksid teha värskenduskuuri. Vahetada tapeedid ja värvida üle seinad. Kui aga see on liiga aeganõudev, siis tee ära hädavajalik.

Vaheta välja vanad elektripirnid ning veendu, et kõik pistikud ja lülitid on töökorras. Kui sulle ei meeldi mõne toa värvitoonid ning nende muutmine osutuks liiga kulukaks, siis proovi kasutada toonivat elektripirni. See võib anda positiivse tulemuse.

Kui seinas on mõra või krohv on osaliselt maha tulnud, siis väike rahaline investeering tasub end ära. Mida vähem vajab kinnisvara lisainvesteeringuid ostuhuvilise poolt, seda parem on tulemus.

9. Koduloomad

Inimeste kogemused koduloomadega on erinevad. Kes kardab koeri, kellel on kassiallergia. Mina ise olen suur loomaarmastaja, kuid müügiperioodiks soovitan koduloomale pakkuda asenduskodu ning samuti panna silma alt ära söögi- ja veekausid ning kassiliivakast. Võimalusel paku lemmikloomale ajutist kodu maal või tuttava juures. Kui aga karvast pereliiget kohe kuidagi ei tahaks traumeerida, siis lihtsalt veendu, et põrandal ja mööblil ei ole karvu ning söögikauss ja selle ümbrus on puhas.

10. Toataimed

Värsked lilled ja hooldatud toataimed mõjuvad koduselt. Ka väga kvaliteetsed kuntslilled annavad hea tulemuse. Kui tegemist on eluslilledega, siis veendu, et vaasis on piisavalt vett. Närbunud, tuleks asendada uutega. Toataimed, mis on kaotanud elujõu võiks tõsta silma alt ära.

11. Valgus

Pese aknad ja korista aknalaualt ära kuivanud putukad. Lükka kõrvale kardinad, et korter oleks võimalikult valgusküllane. Kui korterist avanev vaade pole kõige kaunim, siis selle olemasolul lükka ette valgust hästi läbilaskev tüllkardin.

Ostuhuvilise saabumiseks lülita sisse kõik valgustid, sealhulgas ka näiteks köögimööbli kohtvalgustid. Piisava valguse olemasolu mängib kinnisvara müümisel väga suurt rolli. Ühtlasi näitab see ka valgustite töökorras olekut.

Kevad on saabumas ja ostuhuvilised ärkavad talveunest. Kinnisvaraportaalid on pakkumisi täis. Ole kindel, et andsid endast parima, et saavutada oma eesmärk. Kui tunned, et ei suuda oma kodu objektiivselt hinnata, siis ära raiska oma aega ja pöördu kinnisvarakonsultandi poole.

Otsid professionaalset kinnisvarakonsultanti? Otsi sobiv konsultant meie ridadest!