arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Ühe kinnisvaratähe edulugu: Hiie Tamm

Igaüks meist on inimene enda loo, tausta ja isiksusega. Ühe kinnisvaratähe edulugu toob Teieni siira ja lihtsa loo, kuidas ühest Domus Kinnisvara kinnisvarakonsultandist on saanud kinnisvaratäht. Mis teda siiani tõi, mis edasi viib ning milline on tema vaba aeg, saame lugeda alljärgnevast intervjuust.

Nimi: Hiie Tamm

Ametikoht: Kinnisvarakonsultant

Kaua oled olnud tegev kinnisvara valdkonnas?:

Kinnisvara valdkonnas olen töötanud 16 aastat ja kõik need 16 aastat olen jäänud truuks Domus Kinnisvarale.

Mis tõi sind kinnisvara juurde?

Kinnisvara valdkonnas töötamisele olin mõelnud ka varem aga Domus Kinnisvarasse tööle kutsus mind Siret Valliveere, kes sellel ajal töötas Domus Kinnisvaras maaklerina.

Millega varem tegelesid?

Ennem Domusesse tööleasumist, töötasin hulgimüügijuhina ühes pesufirmas, seal me Siretiga ka tutvusime. Firma tõi maale sisse naiste pesu Ungarist ja Inglismaalt. Eelnevalt olen tegelenud ka trükifirmas müügijuhina ja haigla majandusjuhina.

Kust sai kõik alguse?

Sellest kuidas ma kinnisvarasse tööle sattusin ma juba eelnevalt rääkisin. Aga kust kõik alguse sai? Ma olen pärit 9 lapselisest perekoonnast ja olen pidanud väikesest peale töötama. Väikesena käisin kõik suved karjas ja oma koolirahad teenisin ise. Hiljem, koolivaheaegadel ka paljudel erinevatel kolhoositöödel. Selleks, et keskkoolis uusi riideid saada müüsin vanemad riided maha. See oli sügav “vene aeg”, kus midagi saada polnud ja riideid ostsime ärikatelt. Töökus ja ettevõtlikkus, ma arvan, et sealt see tuligi. Kui käisin 90-ndate alguses  Saksamaal, siis mulle meeldis vaadata inimeste aknaid. Seal olid kodude aknad eriti kaunid ja väljapeetud. Hilisemas elus, ka kui jalutan, siis mulle meeldib vaadata aknaid ja näha kuidas keegi on oma kodu sisustanud ning kuidas elatakse.

Milline on sinu argipäev?

Hommikul võimlen 30 minutit. Keedan endale muna või putru. Vaatan üle eelmisel õhtul tehtud märkmed ja loen e-kirju. Argipäev sõltub vägagi palju sellest, kas on rahulikum või kiirem periood. See on suureks plussiks, et saan oma aega ise planeerida.

Mis on sinu töö juures kõige olulisem?

Kõige olulisemad on inimesed. Hea tunne on kui saad abiks olla ja näed rahulolevaid kliente. Kui olen suutnud leida klientidele meelepärase kodu, andnud head nõu, olnud nende elus keerulistel hetkedel moraalseks toeks. Maaklerid pole ju enam ammu puhtalt vahendajad, oleme nõustajad, konsultandid. Hea ja tubli maakler austab ise ennast ja oma ametit ning ei tee kompromisse selle kahjuks. Seda tööd saavad teha vaid need, kes armastavad oma tööd. Seda tööd kliendi jaoks tulemuslikult saab teha vaid südamega, mitte pelgalt raha pärast. Töö juures on väga oluline töökeskkond, inimesed kellega igapäevaselt suhtled. Kui tööle minnes näed kontoris ees rõõmsaid naeratavaid nägusid ja tunned sõbralikku toetavat töökeskkonda.

Miks sa seda teed?

Mulle meeldib suhelda erinevate inimestega. Vabadus oma aega ja tegemisi ise planeerida. Selles töös on palju erinevaid tegemisi, ei ole rutiini. Töö ei seisne ainult objektide kinnisvaraportaalidesse üles panemises ja ootamises, millal keegi ise ühendust võtaks. Maakleritöö on seotud erinevate teadmistega infotehnolgiast, seadustest, pangandusest, majandusest, klienditeenindusest, psühholoogiast, fotograafiast jne. Ma vajan positiivset pinget ja kui on ajad kus ei ole palju tegemisi, siis need ajad teevad mind rahutuks. Mulle meeldib tegutseda ja ma tahan tunda, et mind vajatakse ja hinnatakse.

Mis on selle töö juures kõige raskem?

Minu jaoks on raske see kui ma olen kelleski pettunud. Kuigi maakleri jaoks klient on kuningas, peaksid siisi ka kliendid väärtustama vahetevahel rohkem maakleri tööd nii nagu nad soovivad, et nende tegemisi väärtustatakse. Õnneks seda juhtub harva. Raskused on küll selleks, et neid ületada, aga kõik me oleme inimesed ja öeldakse “kes teeb, sellel juhtub”.

Milline on sinu kõige suurem saavutus?

Kinnisvaras võin lugeda suureks saavutuseks, et olen olnud kolm järjestikust aastat – 2004, 2005, 2006 Domus Kinnisvara Aasta Maakler.

Isiklikus elus olen üleskasvatanud kolm tütart ja hetkel kasvatan tütretütart.

Mis on sinu moto?

Kõigest, mida me täna väga armastame, saab aja jooksul minevik. Elage ja nautige igat hetke, mis meile on antud. Ärge lükake elu edasi.

Kuhu poole pürgid?

Sisemise rahu, suurema enesekindluse, oskuse elada hetkes, olla õnnelik siin ja praegu.

Mis draivib sind?

Olla kasulik oma inimestele.

Sinu 3 lemmik asja?

Reisimine, ühised tegemised ja koosveedetud aeg lähedastega, hea seltskond.

Kuidas laed patareisid vabal ajal?

Kui vähegi võimalik, reisin. Viibin värskes õhus ja jalutan. Veedan aega koos lähedaste ja sõpradega. Käin teatris, kinos, SPA-s ja loen.

Millise raamatu lugesid viimati läbi?

Üldiselt olen ma suur raamatusõber. Viimati lugesin Gary Keller ja Jay Papasan “See üks asi”. Enne seda Eckhart Tolle “Siin ja praegu: kohalokeku jõud”. Seda raamatut soovitas mulle üks sõber. Selle raamatu sõnum oli minu jaoks, et õnnelikuks saabki saada ainult siin ja praegu. See, et õnnelik olemist on võimalik ka õppida, harjutada ja see rõõm tasub ennast ära.

Kas pigem koer või kass?

Koer