arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Ühe kinnisvaratähe edulugu: Sandra Metsa

Igaüks meist on inimene enda loo, tausta ja isiksusega. Ühe Kinnisvaratähe edulugu toob Teieni siira ja lihtsa loo, kuidas ühest Domus Kinnisvara kinnisvarakonsultandist on saanud kinnisvaratäht. Mis teda siiani tõi, mis edasi viib ning milline on tema vaba aeg, saame lugeda alljärgnevast intervjuust.

Nimi: Sandra Metsa

Ametikoht: Lõuna-Eesti regiooni juht /kutseline maakler/ kutseline hindaja /EKMK juhatuse aseesimees

Kaua oled olnud tegev kinnisvara valdkonnas?:

Kõik sai alguse, kui ma läksin õppima Eesti Maaülikooli kinnisvara planeerimist 2006. aastal. Pärast I kursuse lõppu otsustasin, et tuleb minna praktikale ja toona viis tee mind ERI Kinnisvarasse. Pärast praktika lõppemist jäin sinna edasi tööle. Minu juhendajaks oli Marge Tõnnis, kes on ka minu mentor ja juht Domus Kinnisvaras. Põhimõtteliselt võib öelda, et olen olnud kinnisvarasektoris juba ligi 10 aastat kui maha võtta need paar aastat kui ma lapsega kodus olin.

Mis tõi sind kinnisvara juurde?

Miks ma läksin õppima just kinnisvara eriala Eesti Maaülikooli. Võiks öelda, et see oli puhtalt juhus. Mul on kinnisvarasektoris palju tuttavaid, kes on õppinud seda eriala ja öeldakse: ütle kes on sinu sõbrad ja ma ütlen, kes oled sina. Hoogu andis juurde ka selline MTÜ nagu KinnisvaraMagnaadid, mis ühendab just selle eriala inimesi. KinnisvaraMagnaatide eesmärk oli anda liikmetele kogemuse juhtida organisatsiooni ja läbi selle ma ka sain oma enesekindluse, et ma olen õigel teel.

Millega varem tegelesid?

KinnisvaraMagnaatide moto “Kinnisvara on meie elu” ütleb kõik.

Kust sai kõik alguse?

Sellest kuidas ma kinnisvarani jõudsin, juba rääkisin, aga sellest kuidas ma oma esimese äri püsti panin? Ma olin vist vanuses 10-13, kui ma kasvatasin lilli ja müüsin oma kimpusid lähimatesse lillepoodidesse. Suvise taskuraha ma tekitasin endale ise. Eks minu vanemad on ka selles “süüdi”, ettevõtjad mitte palgatöölised ja veidi ka töönarkomaanid nagu mina – geenid.

Milline on sinu argipäev?

Kui hakata lahkma mõistet ärgipäev, siis ma arvan, et mul pole argipäevasid. Minu tööpäev ei pruugi alata hommikul kell 9 ja kohe kindlasti ei viska ma arvutit nurka kui kell saab 17.

Mis on sinu töö juures kõige olulisem?

Inimesed. Ma vajan enda ümber inimesi, kes mõtlevad minuga sarnaselt. Austan sügavalt Domus Kinnisvara juhtkonda ning tervet meie meeskonda üle Eesti. Ma teen seda Rauli, Ingvari, Marge, Kadi, Leenu, Mirje, Rando, Kristo, Kaarli, Kaisa, Kristjani, Triinu, Toomase ja kõikide teiste heade spetsialistide nimel, meie olemegi Domus Kinnisvara.

Miks sa seda teed?

Miks ma olen selline nagu ma olen? Miks ma ärkan iga hommiku üles ja mõtlen, kuidas jagu saada oma pikast “to do listist”? Ma vist olen selline, kes ei suuda sekunditki paigal püsida. Kui mul poleks mitte midagi teha ja ma peaks kodus passima ning vegeteerima, siis ma vist pigem läheks sellest hulluks. Ma vajan pidevat positiivset pinget ja see on minu iseloomu viga.

Mis on selle töö juures kõige raskem?

Raskused on selleks, et neid ületada. Ükskõik milline töö võib olla raske, kuid kui sa ei oska mõelda välja lahendusi, siis sa oled vales kohas. Ma ise pean ennast Hunt Kriimsilmaks, kel on 7 ametit, siis ilmselt kõige raskem osa on ajaplaneerimine. Kõik muu on kättevõtmise asi, tuleb lihtsalt aega leida. Ma ise arvan seda, et tegijatel ikka juhtub ja kui sa mitte midagi ei tee, siis ei juhtu mitte midagi.

Milline on sinu kõige suurem saavutus?

Ma arvan, et minu suurimaks saavutuseks on see, et ma saan olla mina ise.

Töö-alaselt võiks teha loetelu: kinnisvara planeerimise magister, kutseline maakler, EKMK juhatuse liige, 29.aastaselt ettevõtte tegevjuht, Aasta maakler 2017, kutseline hindaja. Ma usun, et ma olen hinnatud spetsialist kinnisvara valdkonnas ja loodan, et minu kliendid on ka seda märganud.

Eluliselt – tütre sünd

Mis on sinu moto?

Kui ma kunagi aastaid tagasi lugesin Richard Bransoni raamatut “Teeme ära”, siis olen pidanud oma tegevustes just seda põhimõtet – “Screw it, let’s do it”. Kuid kuna ma pean ennast mingit viisi maailmaparandajaks, siis leidsin, et mind iseloomustab paremini just järgmine lause:  Those who are crazy enough to think they can change the world usually do.”- Steve Jobs

Kuhu poole pürgid?

Ma ei kannata üldse mõtteviisi “tahaks saada finantsiliselt vabaks ja minna pensionile”. Ma tahaks tunda, et iga päev, mis mu elus on, on kasulik mulle kui mind ümbritsevatele inimestele. Seega varakult pensionile minna ma ei kavatse, finantsiline vabadus on küll omaette eesmärk, kuid mitte peamine. Ma tahan olla kasulik ühiskonnale ja oma inimestele.

Domus Kinnisvara Lõuna-Eesti juhina on minu eesmärk luua parim töökeskkond ja parim meeskond inimestest, kes on samamoodi hullud nagu mina. Truud oma ettevõttele ja kes armastavad oma tööd ja võtavad seda pigem hobina kui tööna. Raha ei ole maailmas kõige tähtsam, see tuleb sinuni siis kui sa teed õiget asja.

Ühiskondlik kasulik töö – ÜKT – on mind saatnud juba aastaid. Eesti Kinnisvaramaaklerite Koja juhatuses olles ma näen, mida Eesti riik vajab: kinnisvaramaaklerite tegevust, mis on reguleeritud riiklikul tasandil. Meie seadusandlus laseb vabalt tegutseda otseses mõttes igal ühel ja läbi selle kannatab nii maaklerite maine kui ka inimesed ise. Nii kaua kuni see ei muutu, ei muutugi mitte midagi. Kvaliteedi tagab kontroll ja kutsetegevus peab olema minu arvamuse kohaselt kohustuslik, nagu on seda kinnisvara hindajatel. Seega jah, ma olen seda poolt kutsetunnistuse omamine peab olema kohustuslik ja sellega Eesti Kinnisvaramaaklerite Koda ka tegeleb.

Mis draivib sind?

Sisemine ambitsioon olla kõiges, mis ma teen, parim. Ma ei pruugi olla veel parim, kuid tahe seda olla on suur.

Sinu 3 lemmik asja

Muusika, päike, meri ja minu tütar (ei ole asi)

Kuidas laed patareisid vabal ajal?

Kõige tähtsam on minu jaoks hea ja segamatu uni. Puhanud vaim ja keha on kõige alus. Muidugi ma käin trennis, käin pidudel tantsimas –  hea muusika, on väga oluline minu elus. Ehk kunagi õpin ka hästi kitarri mängima.

Millise raamatu lugesid viimati läbi?

Viimati sai loetud “Mees, kes teadis ussisõnu”. Naljakas ja kurb samaaegselt. Tohutult meeldisid mulle Minu-sarjast “Minu India” ja “Minu Guatemala”. Soovitan mõlemat sellepärast, et need olid väga hästi kirjutatud ning autorid suutsid edasi anda eluliselt naljakaid olukordi nõnda naljakalt, et mul tuli korduvalt võidelda naerupisaratega.

Raamatutest on mul hetkel käsil “Täiuslik müügijõud” ja “Tõhus juht”.

Kas pigem koer või kass?

Koer.