arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Maal Elamise päev Nõo vallas

Eelmisel laupäeval toimus esimene üle-Eestiline Maal Elamise päev, kus sai tutvuda omavalitsuste asutuste, külamajade ning ettevõtetega. Külastajaid oli kokku ligi 17 000, kelle seas oli nii kohalikke elanikke kui ka linnast maale kolida soovivaid inimesi.
 
Kuna Domus Kinnisvara kutseline maakler Janar Saviir on kõige paremini kursis oma kodukoha olukorraga, siis ta oli kutsutud nii Nõo kui ka Elva valla üritusele tutvustama kohaliku piirkonna kinnisvara võimalusi. 
 
“Huvi oli üllatavalt suur. Tundub, et paljudel linnas elavatel peredel on südames suur soov jätta paneelmajade seinad seljataha ning kolida kuhugi, kus oleks turvaline ning vabam õhkkond laste kasvatamiseks. Huviliste soovid olid väga erinevad – kes soovis mitmehektarist maatükki metsade vahel ning kes pisikest majakest asulas sees, et lapsed saaksid iseseisvalt koolis, trennides ja poes käia. Oli ka paar küsimust seoses juriidika ja seadustamiste kohta. Veidi kurb näide sellest, kuidas tavainimene on oma muredega tänapäeval üksi – pere tegi kahest korteriomandist ühe, plaanid on olemas, kuid vald oma allkirja ei pane, kuna arhitekti allkirja ei ole. Arhitektidel aga sellise pisiasjaga tegelemiseks aega ei ole. Lubasin tema murele lahenduse leida. Lühidalt öeldes oli positiivne näha, kuidas paljud Tartu inimesed olid tulnud uudistama, et millised on võimalused Tartu lähiümbruses. Mitmed pered mainisid, et lapsi on maal ikka oluliselt parem kasvatada kui Tartu korteris,” ütles Janar Saviir.  
 
Ürituse korraldajad tegid ka statistikat külastatavuse osas ning kõige rohkem huvilisi terves Eestis külastaski Nõo valla asutusi – kokku käis laupäeval tutvumas tervelt 2989 inimest. Sellise populaarsuse põhjuseid on mitmeid – nimelt asub Nõo kõigest 12 km kaugusel Lõunakeskusest ning Nõos on Eesti üks parimaid koole, Nõo Reaalgümnaasium. Lisaks sellele on seal väljakujunenud infrastruktuur – lasteaed, spordihoone, poed, järv, muusikakool, tankla, Rannahall ning väga hea bussi- ja rongiühendus Tartuga.