arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Tööstuspargid Tartu linna vahetus läheduses

Ettevõtte arengu loomulik osa on kasv ja kasvuga koos tekib vajadus ka suuremate või paremini kohandatud ruumide järele. Ühel hetkel tuleb ruumipuuduses, amortiseerunud hoonetes või üüripindadel tegelevatel ettevõtetel võtta vastu strateegiline otsus,  et ruumid ei jääks arengu takistuseks. Kuna Tartu linnas on kinnistute hinnad märkimisväärselt kõrgemad, kui linnapiiri taga ning paljudel ettevõtetel ei ole otseselt vaja asuda Tartu linnas sees, on heaks alternatiiviks Tartu linna ääres olevad tööstuspargid. Põllulapile tehase ehitamise asemel pakub tööstuspark terviklahenduse – välja on arendatud infrastruktuur, mugavad juurdepääsuteed ning olemas on detailplaneering, mis lihtsustab ja kiirendab oluliselt ehitamise alustamise protsessi. Tartu lähedal paiknevad tööstuspargid on enamasti suuremate trasside vahetus läheduses, mis tagab mugaval liikumise erinevatel suundadel, kuid samas on tööjõud läheduses.

Üheks populaarseks suunaks, kus linnast mõne kilomeetri raadiuses mitu tööstusparki, on Võru ja Valga mnt. Elva suunal viiva maantee ääres asub Räniküla tehnopark, kus kommunikatsioonidega kruntide hinnad jäävad vahemikku 28-42 €/m2. Võru suunal asub maantee ääres Ülenurme tehnopark, kus erinevate pakkumiste hinnad on vahemikus 22-35 €/m2. Ülenurme tehnopargist linnulennult vaid 1 km kaugusel asub Reola tööstuspark, kus kommunikatsioonidega varustatud krundi saab kätte 7-10 €/m2. Kruntideni viib asfaltkattega tee, rajatud on tänavavalgustus ja tuletõrje veevarustus ning paigaldatud hüdrandid

Lisaks sisaldub krundi hinnas:

  • vee- ja kanalisatsiooni liitumispunkt krundil
  • elektriliitumispunkt (3x25A) krundil
  • sidetrass krundil (Telia valguskaabel)
  • gaasitrassiga liitumispunkt krundil

Saadaval on ka krunte, mis piirnevad maanteega ning krunte, kuhu saab vajadusel ehitada kuni 4 hoonet.

Linnast teisel suunal Jõhvi maantee ääres asub Vahi tööstuspark, kus saadaval veel mõned krundid. Samuti on rajatud kogu vajalik taristu ja kruntide hinnad jäävad vahemikku 13-15 €/m2.

Tartu linna ääres paiknevad tööstuspargid pakuvad palju erinevaid valikuid oma ettevõttele uue hoone rajamiseks ja seda vägagi mõistliku hinna eest.