arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Ühe kinnisvaratähe edulugu: Piret Rondo

Igaüks meist on inimene enda loo, tausta ja isiksusega. Ühe kinnisvaratähe edulugu toob Teieni siira ja lihtsa loo, kuidas ühest Domus Kinnisvara kinnisvarakonsultandist on saanud kinnisvaratäht. Mis teda siiani tõi, mis edasi viib ning milline on tema vaba aeg, saame lugeda alljärgnevast intervjuust.

Nimi: Piret Rondo

Ametikoht: Pärnu büroojuht, konsultant/kutseline hindaja, Eesti Kinnisvara Hindajate Ühingu liige

Kaua oled olnud tegev kinnisvara valdkonnas?: Kinnisvara valdkonnas olen olnud 2007. aastast, seega nüüd 2018.a jaanipäeva paiku sai juba 11 aastat.

Mis tõi sind kinnisvara juurde? See oli puhas juhus või saatus. Olin just otsimas uusi väljakutseid, kui minuga võttis ühendust tolleaegne Vestman Kinnisvara personalijuht Arvo Allev ja kutsus mind töövestlusele. Olin eelnevalt käinud ka ühe teise bürooga vestlemas ja arvasin, et töö kinnisvarabüroos pole kindlasti minu jaoks. Kohtudes Arvo Allevi ja Vestman Kinnisvara Lääne regioonijuhi Urme Raadikuga minu arvamus muutus kardinaalselt. Niivõrd meeldis mulle ettevõtte juhtide suhtumine töötajatesse, töökultuur ja kolleegid. Mõistsin, et see ongi minu jaoks õige koht. Olen jäänud nende armsate inimestega suhtlema tänaseni.

Millega varem tegelesid? Nagu ikka noored inimesed töötasin ka mina ettekandjana ja hiljem baaridaamina Pärnu tuntumates restoranides. Aastaid hiljem alustasin eraettevõtlust ja avasime Pärnus mitu kohvikut-restorani.

Kust sai kõik alguse? Vestman Kinnisvara oli väga suur üle-Eestiline ettevõte, aga igal ettevõttel on oma aeg ja nii sai ka meie aeg seal läbi. Endised kolleegid Vestmanist kutsusid, et tulge Domusesse, aga kahjuks polnud Pärnus nende esindust. Kirjutasin Domuse juhile Raulile, kas ettevõttel pole plaanis ka Pärnus Domuse lipp lehvima panna. Minu õnneks võttis juhtkond minu pakkumist väga tõsiselt ja siin ma nüüd olen ja siia ma ka jään.

Milline on sinu argipäev?

Minu päevad on kõik erinevad. Kui vaja alustan tööd kell 8.00 ja kui vaja lõpetan alles südaööl. Mingit rutiini minu töös ei ole. Järgmine päev kujuneb sagedasti eelmise päeva jooksul.

Mis on sinu töö juures kõige olulisem?

Minu jaoks on oluline kollektiiv, kus ma töötan ja juhtkond. Konsultandi ja hindaja töö seisneb ju siiski enamus ajast üksi tegutsedes, aga minu jaoks on väga oluline, et mu ümber on kolleegid ja toetav juhtkond.

Miks sa seda teed?

Mulle meeldib mu töö. Keegi ei too mulle mingeid suuri kauste lauale ja ei ütle, et olgu õhtuks tehtud. See ei oleks minu jaoks. Just see oma aja planeerimine, oma töömahu üle ise otsustamine. Minu tööpäev ei alga 9.00 ja ei lõpe kell 17.00 ning mulle see väga sobib.

Mis on selle töö juures kõige raskem?

Selles töös on rohkem rõõmu kui raskusi. Oma tööga seoses saan paljudele abiks olla oma kodu soetamisel ja kodutunde loomisel. Rutiini siin töös pole ja stressi tekib harva. Kui tunnen, et olen üle töötanud, siis võtan aja maha ja sõidan aastas paar korda kaugemale puhkama.

Milline on sinu kõige suurem saavutus? Tööalaselt kutseline hindaja. Eluliselt, läksin 2006.a uuesti ülikooli ja otsustasin, et ei lõpeta õpinguid enne kui magistrikraad on käes. Omangi õigusteaduste magistrikraadi. Mul on fantastilised lapsed ja imearmas kodu.

Mis on sinu moto?

Arvatakse, edu saadab neid, kes varakult tõusevad. Ei, edukad on need, kes tõusevad hea tujuga. Ühel inimesel kutsub kuristiku nägemine esile mõtte kuristikust, teisel sillast. Mina kuulun nende teiste hulka.

Kuhu poole pürgid?

Mul on omad eesmärgid ja unistused, osa neist on juba täitunud ja osa on veel tulemas ja täitumas. Liigun oma teed. Tee, mis viib alati päikese poole.

Mis draivib sind?

Olen leidnud oma raja ja tunnen, et olen õigel teel ja õiges kohas.

Sinu 3 lemmik asja

Meri, küünlavalgus ja liiliad.

Kuidas laed patareisid vabal ajal?

Sõpradega koos veedetud aeg. Mul ei ole suur sõpruskond, aga olen tänulik neile, kellega olen koos olnud aastaid ja ei taha siinjuures seda vana ütlust korrata, et võin neile helistada kasvõi öösel kell 2.00. Aga nii see  on. Käin sügisel-talvel trennis, väga mõnus enesetunne igal juhul. Ja tantsimine. Millisele naisele ei meeldiks tantsida.

Millise raamatu lugesid viimati läbi?

Kui päev läbi loed analüüse, projekte ja dokumente, siis väga ei kipu enam õhtul midagi veel lugema. Aga loen huviga artikleid, mis puudutavad Feng Shuid. Samuti kristallide maailm huvitab jne.

Kas pigem koer või kass?

Mõlemad on armsad loomad, aga mina sellist vastutust ei soovi omale võtta. Aga kui, siis juba koer.