arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Unikaalne kinnistu Tallinna vanalinnas

Tallinna vanalinnas, Rüütli 24 asub haruldane kinnistu ehedas keskaegses miljöös – suviti rohelusse uppuvas ja idüllilises siseõues  avaneb erakordne panoraam naabruses asuvale keskaegsele Kiek in de Köki kindlusetornile ja iidsele linnamüürile.

Poetades kõrget aiaväravat ja sisenedes keskaegse eksterjööriga  romantilisse siseõue, tundub, et tagasi on orduajad ja rüütliturniiride maailm – otse ees, avara taeva taustal kõrguvad täies hiilguses vanad vahitornid ja keskaegne müürigalerii, mille viinamarjaväätidesse uppuva tugimüüri kõrval avanev tammepuust välisuks viib edasi salapärasesse elamusse…..

Kinnistu hoonestus on restaureeritud ehedas ajastutruus stiilis. Kõik ehitised – soliidne elamu, väike külalistemaja ja mugavad suveterrassid koos sinise taeva taustal kõrguvate kindlusetornidega moodustavad erakordse atmosfääriga elamuansambli.

Interjöörides on taastatud või uuendatud ning ülima stiilitundega eksponeeritud Rootsi-aegse jõuka linnakodaniku elamu sisekujundusele omaseid elemente – puitpaneelidest kassettlaed,  erinevad ukse- ja aknasillused, tahvelseinad ja lambriid, tugevast puidust massiivsed talalaed ja erinevad ehituskonstruktsioonid, ajastustiilis imposantsed kaminad jms.

Esimese korruse põrandatel kiviplaadid, ülemiste korruste sviitides laia lipiga laudpõrandad, seintel struktuurkrohv, aknad 3 kordsete klaasidega paketid tammeraamidel, siseuksed  täistammepuidust. Küttekehadena vana aja stiilis ja reguleeritavad struktuurse ornamendiga ehitud malmradiaatorid ning imposantsed marmor- ja graniitkaminad. Hoolikalt valitud ja omavahel harmoneeruvad kujunduselemendid – valgustid, kandelaabrid, tekstiilid, küttekehad, kaminad, peeglid, sanitaartehnika ja mööbliesemed on eritellimusel ning väga hinnalised ning sobivad kui valatult keskaja romantilisse miljöösse.

Ajalugu

Esimest korda mainitakse kinnistut 1661.a kui naaberkinnistu juurde kuuluvat väikemaja; aastal 1820 eksisteeris kinnistu juba iseseisva üksusena, kus paiknes kaks hoonet – üks ebamäärase ja juhusliku plaaniga ehitis praeguse elamu lõunapoolses osas ning piklik, vastu Kiek in de Köki külgmüüri ehitatud hoone, mis osaliselt peaks ühtima praeguse külalistemaja asukohaga. Säilinud on arhitekt H. Johansoni ümberehitusprojektid aastatest 1928 ja 1931, mille järgi toimus elamu katusekorruse väljaehitamine, uue trepikoja rajamine hoone teisele korrusele viiva välitrepi asemele.

Praeguse ilme ja kujunduse said hooned aastal 2006 ümberehitusprojekti järgi, mille autoriks on OÜ T-Linnaprojekt ja arhitekt Tiina Linna. Hooned restaureeritud kooskõlas muinsuskaitse eritingimustega.

  • Soliidne elamu 241,3 m2, külalistemaja 50,1 m2
  • Abihoone 36,2 m2, kinnistu suurus 393 m2

Maja on müügis, kogu majas olev sisustus on hinna sees!