arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Kuidas kinnisvarakonsultant teenib Sulle „Nähtamatu raha“?

nähtamatu rahaOlles aastaid kinnisvara-alal tegutsenud näen ikka ja jälle olukordi, kus kinnisvara müüja ehk omanik saaks teenida „nähtamatu raha“ kui oleks kasutanud kinnisvarakonsultandi teenuseid. Üha enam levib arvamus, et kinnisvara müük ja ost on lihtne, millega igaüks ise hakkama saab hoides kokku suure summa raha. Pangad aitavad, sõbrad nõustavad ning vajalik info on kõik internetis olemas, seega vahendustasu raha jääb endale. AGA KAS JÄÄB?

Mis on „Nähtamatu raha“?

See on summa, mida kontol ei näe aga numbriliselt mõistame, et oleksime võinud selle teenida, kui oleksime omanud rohkem kogemust. Olen kokku puutunud olukordadega, kus omanik ei võta kinnisvarakonsultandi nõu kuulda ning hiljem suheldes selgub, et emotsiooni müügiga tehti tehing ca 5-10 % odavamalt turuhinnast. Samad olukorrad saavad olla ka vastupidi, kus kinnisvara ostjal on omafinantseering 100% olemas ning emotsiooni ajel ostes unustatakse ära olulised faktorid nagu kasutusloa olemasolu, tehnilise seisukorra selgeks tegemine, objekti likviidsus jne. See kõik võib viia selleni, et hindade langemisel ollakse olukorras, kus tuleb öelda, et ma ostsin selle “buumiajal”  ning võimalus teenida “nähtamatu raha” ongi läinud.

Kui Henry Ford läks oma konkurentide palvel nende tehasesse, et avastada viga, mis hoidis nende tootmist tagasi ning hiljem esitades arve 10 000 dollarit kümne minuti eest tol ajal, tekitas see soovi küsida, miks selline arve?  Ford vastas:” Mul läks selleks 25 aastat, et ma selle vea 10 minutiga avastaksin.” Selle kogemuse pealt teenis konkurent hiljem sadu tuhandeid dollareid, seega esialgne investeering tasus ennast ära ja „nähtamatu raha“ leidis tee omaniku rahakotti. Tõmbame siin paralleeli kinnisvarakonsultandi tööga, kus pikaajaline koostöö teenib kinnisvara omanikule eurosid just sellepärast, et praktiline kogemus on väärtus, mis tuleb ajaga ning seda pole võimalik osta. Kõige suurem väärtus ja „nähtamatu raha“ on peidus turu tunnetamises, mis tuleneb ainult praktikast ja aastate pikkusest kogemusest.

Mida klient tegelikult ostab?

Kasutades maakleriteenust ostab klient tegelikult aastate pikkust kogemust ja “nähtamatu raha” teenimise võimalust ning võidavad need, kes otsustavad maaklerit usaldada. Leian, et tihtipeale ei saada aru kinnisvaramaaklerite ja konsultantide kasust sellepärast, et tehakse lühiajalist koostööd ning unustatakse ära, mis toimingute juures nad veel kasulikud olla saavad. Näiteks objekti projekteerimise faas, uue kinnisvara soetamine, uus vs vana korter,  investeeringute tasuvus, üüritootluse väljaarvutamine, notariaalsete toimingute ettevalmistamine ja oluliste punktide esile tõstmine lepingus või ära märkimine jpm. Detailid on need, milles tuleb täna täpne olla.

Juhul kui soovitakse teenitud raha uuesti kinnisvarasse paigutada, siis Sinu kinnisvarakonsultant annab väärtuslikku nõu ning võit võib olla tuhandetes eurodes, kui mitte kümnetes tuhandetes. Teeni „nähtamatu raha“ enda arvele tehes koostööd oma kinnisvarakonsultandiga iga kord, kui oled kinnisvara müümas või ostmas, sest raha teenitakse juba ostes.

Kõikide oma klientidega koostööd tehes pean alati meeles meie Domus Kinnisvara printsiipi “Usaldus, mis kestab”.

Oscar

OSCAR EDELA

Tallinna vanemmaakler/ Kutseline maakler