arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Raadimõisa – Tartu valla pärl

Juba 2002. aastal Kaupmehe 7rääkis kinnisvaraarendaja Janek Elken meedias uuest kavandatavast Raadimõisa elamurajoonist ning krundimüügi alustamisest, tänaseks on sinna ehitatud ca 200 üheperelamut.

Raadimõisa piirkond on sisuliselt Tartu linna pikenduseks ja hea ühendus linnaga on andnud eeldused kiireks arenguks. Raadimõisa on üks hinnatumatest elamurajoonidest Tartu linna lähiümbruses lisaks Ülenurme aleviku ja Kvissentali rajoonile. Täna, 12 aastat hiljem, on lisaks ühepereelamutele toonud valda uusi elanikke ka korter- ja ridaelamute ehitamine.

Korterelamute ehitusega alustas Merko Tartu Raadimõisas juba 2006. aastal. Esimesed 4 korterelamut valmisid aastaga, kuid majanduskriisi saabudes jäid 4 hoonet ootama olukorra paranemist. Kaks aastat tagasi soosis ehitustegevuse jätkamist majandusliku seisu paranemine. Kui alguses oli Merko kõigi korterelamute valmisehitamisega pigem ootaval seisukohal, siis nüüdseks on Pärna alleel kõik korterid viimistletud ning mõned üksikud ootavad veel uut omanikku. Käesoleval suvel alustas Merko müüki ka Pärna alleega paralleelsel tänaval asuvate Kaupmehe 7 korteritega. Kaupmehe tänava 30 korterist on tänaseks broneeritud 13.

Elanike kasvuga on piirkonnas kasvanud vajadus täiendustele infrastruktuuris. Tartu linna ja Tartu valla koostöös pandi sõitma käesoleva aasta sügisel kauaoodatud linnaliini bussiliiklus. Vallal on hetkel projekteerimisel Kaupmehe tänav koos juurdepääsuga ringteelt ning uuel aastal saab see asfaltkatte. Lisaks ehitatakse ringtee juurde Tartu Terminali tankla. Piirkonna arengule annab lisaväärtust varsti avatav Eesti Rahva Muuseum ning koostöös vallaga rajatakse uus dendropark. Lähitulevikus on vallavalitsusel plaanis ehitada Kaupmehe tänava algusesse lasteaed-algkool.

Merko on 25 aasta jooksul arendanud ja ehitanud kodusid tuhandetele peredele Baltimaades. Nende eesmärk on pakkuda parimat võimalikku elukeskkonda. Uue eluaseme planeerimisel ja ehitamisel arvestab Merko inimeste vajaduste ja soovidega- eelkõige turvalisuse, keskkonnasõbralikkuse ja energiasäästlikkuse ning kõrgete kvaliteedinõuetega nii ehitusel kui siseviimistluses. Kõike eelnimetatut on Merko edasi andnud ka Raadimõisa korterites Pärna alleel ja nüüd ka Kaupmehe tänaval.

Tänapäeval tuleb ehitada vähemalt C energiaklassi hooneid, kuid uute Pärna allee ja Kaupmehe tänava kortermajade arvutuslik energiatõhususe arv vastab B energiaklassi nõuetele. Tehnilise Järelvalve Ameti koostatud uuringute põhjal on B energiaklassi kuuluva hoone energiakulu ca 32 % väiksem võrreldes C eneragiklassi kuuluva hoonega. Merko Tartu müügijuhi Cleelia Pärtelpoja sõnul on energiatõhusus nende ettevõttele väga oluline. “Mida väiksem on energiatõhususarv, seda väiksemad on koduomanike igakuised kommunaalkulud ning ka elamu edaspidised investeeringud,” kinnitab Pärtelpoeg.

img_pakett-1-elutubaKorterite siseviimistlused on naturaalsetes ja soojades toonides. Põrandaid katab naturaalne tammeparkett, siseusteks on põrandatega samas toonis spoonuksed. Valmimisjärgus hoones on uuel kodu omanikul võimalik valida omale meelepärane seina toon ja plaadid pesemisruumi. Samuti saab üle vaadata valgustite, pistikute ja lülitite asukohad ning paigutada ümber nii, et uuel omanikul on neid mugav kasutada.

Käesoleva aasta novembrikuust alustas Merko ka Kaupmehe 5 korterite müüki. Pakkumises on 30 korterit, millest enamus on 2-toalised. Korterite müügiga tegelev Domus Kinnisvara Tartu kontori kutseline maakler Sandra Metsa kommenteerib: „Kõige suurem on nõudlus 3-ja 4-toaliste korterite vastu, kuna neid on majas kõige vähem, siis tuleb soovijatel kiiresti tegutseda. Muidugi on nõutud ka 2-toalised rõduga korterid, sest neid ostetakse lisaks kodu soetamise eesmärgil ka investeerimiseks“

Lisainfot Kaupmehe 5 ja 7 korterite kohta saab vaadata SIIT!

Autor 

10603259_10202581719854058_6546741842382101897_n

SANDRA METSA
Kutseline maakler