arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Tallinna korteriturul seisak, mujal turg stabiilne

Maikuu korteriturg oli Eesti suuremates linnades erisuunaline. Suurima languse nii tehingute arvus kui keskmises hinnas tegi Tallinn. Teised linnad olid stabiilsemad.

Tallinnas teostati maikuus 575 korteriomandi tehingut, mis on 92 tehingu võrra vähem kui aprillis. Langus eelmise kuuga võrreldes oli ca 14%, kuid aastases võrdluses isegi 21%. Paraku näitab statistika, et maikuu maht oli selle aasta väikseim ning ka 2013. aastal oli ainult mõnel üksikul kuul alla 575 tehingu. Seega saab öelda, et möödunud kuul oli Tallinna  korteriturul arvestatav seisak.

Keskmine hind langes aprillikuuga võrreldes 5%, olles mais 1379 €/m². Aastases võrdluses on see hind ca 10% kõrgem.

Linnaosade lõikes oli suurim langus Kesklinnas, kus tehti aprillikuuga võrreldes 59 tehingut vähem. Seejuures jäi keskmine hind sisuliselt samaks (aprillis 1838 €/m², mais 1833 €/m²).  Põhja-Tallinnas oli möödunud kuul 38 tehingute vähem ning langes ka keskmine hind  – aprillis 1368 €/m², maikuus 1317 €/m².

Tartus tehti maikuus 107 korteriomandi tehingut, mis on 12 võrra vähem kui aprillis (so -10%). Aastases võrdluses on muutus üsna drastiline – tehinguid oli tänavu maikuus ca 33% vähem. Seega ka Tartus on turg tagasi tõmmanud. Keskmine hind muutus siiski vähem kui Tallinnas – aprillikuuga võrreldes oli see maikuus 1,4% väiksem. Aastases võrdluses on hindade muutus siiski märkimisväärne – kasv 24%.

Pärnu korteriturg on Tallinna ja Tartu kõrval olnud stabiilsem, sest tehingute arv pole oluliselt muutunud – mais tehti 65 korteriomandi tehingut, mis on 3 tehingut rohkem kui aprillis. Ka eelmise aasta maikuus oli 65 tehingut.

Keskmine hind saavutas Pärnus taseme, mida pole üle mitme aasta olnud. Nimelt oli maikuul müüdud korterite keskmine hind 944 €/m² – muutus võrreldes aprilliga 7,3% ning eelmise aasta sama ajaga 26%.

Narva korteriturul oli teatud mõttes lävepaku ületamine, sest 57 tehingu juures (aprilliga võrreldes muutus -23%) oli keskmine hind 500 €/m², see on kõrgeim hinnatase pärast kriisi. Kasv aprilliga võrreldes oli 2,3% ning eelmise aastaga 16%.