arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Soodsa hinnaga eluasemelaenu võtjad peaks arvestama euribori tõusuga

E24 majanduslehes hoiatab Domus Kinnisvara analüütik Kristjan Gross, et ehkki praegu on euribor madal, siis 10-20 aastaks laenu võttes peab arvestama selle tõusuga.

«Küll kunagi ikka euribor tõuseb, kuid see suurendab laenuvõtjate igakuist tagasimakse summat – sellega peaksid arvestama ka need laenuvõtjad, kes täna-homme kasutavad ära soodsaid intresse,» märkis Gross.

Ta selgias, et euribori tase on väga sõltuv Euroopa majandusest – seni, kuni olukord ei parane, ei ole põhjust Euroopa Keskpangal intressimäärasid tõsta ega tõuse ka euribor. «Majandusolukorra paranemist sellisele tasemele, mil peaks hakkama intresse tõstma, niipea ju ei prognoosita. Seega lähiaastatel suure tõenäosusega Eesti eluasemelaenu võtja euribori tõusu kartma ei pea,» märkis ta.

Gross märkis, et kui pankade marginaalid jäävad praegusele tasemele, siis on raha hind laenu võtja jaoks soodne, mida on paljud ära kasutanud. «Usun, et viimase 1-2 aasta kinnisvaraturu tõusu üheks põhjuseks on kindlasti madalad intressid.»