arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Ida-Virumaal ostavad maju ja kortereid kokku Venemaa kodanikud

Mullu sooritasid üle kolmandiku Ida-Viru maa­konna kinnisvaratehinguid välismaa kodanikud. Rikkaim kontingent huvitub Narva-Jõesuust, aga ostja leiavad ka monolinnade korterid. Vene ostja ei tähenda põhjatut rahakotti, sageli ostavad säästukorteri ka tavalised venelased.

„Seni kuni Venemaal jätkub vaba ettevõtluse ja investeeringute survestamine, jätkub ka venemaalaste poolt piirkonna otsimine, kuhu oma isiklikke investeeringuid paigutada,” sõnab Domus Kinnisvara maakler Aivo Peterson, kellel on Ida-Virumaa kinnisvaraturul kümneaastane töökogemus. „Enamasti ostetakse sellist kinnisvara teadmises, et noh, las olla nii igaks juhuks, sest jumal teab, mis Venemaal juhtuda võib. Meil on Eestis siiski suhteline stabiilsus küll oma piirkondlike vaesustega, suhteliselt odavad teenused ja kvaliteetsed toiduained ning ka bränditooted on Venemaaga võrreldes odavad.”

Loe pikemalt edasi Eesti Päevalehest