arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Kinnisvaraturu hetkeolukord Keilas ja lähiümbruses

Nii nagu kogu Eesti majandus hakkab tasapisi suurest kriisist välja tulema, teeb seda ka kinnisvarasektor. Kuigi tavaliselt aasta teisel poolel tehingute arv suureneb, on selle aasta sügisel tehinguid umbes sama palju kui II kvartalis. Kinnisvaraturg toimib ja pangad annavad laenu. Kellel on vaja eluaset, see selle ka ostab, kes peab vahetama elukohta, see ka vahetab. Rohkem kaalutletakse ja mõeldakse oma otsused läbi, mõtlematut riski ei võeta, kuid eluase jääb siiski esmaseks vajaduseks.
Enamus tehinguid toimub Tallinnas, kuid tihti otsustatakse ka rahulikuma keskkonna kasuks Tallinna äärealadel või lähiümbruses. Keila linn asub Tallinnast ainult 25 km kaugusel. Keilas on korralikult välja arenenud infrastruktuur: koolid, lasteaiad ning väga hea transpordiühendus Tallinnaga. Olemas oma Tervisekeskus ja valgustatud suusarajad. Kohe valmib uus gümnaasium. Loodekeilas ning Tammermaal asuvad kenad eramute rajoonid koos tänavavalgustuse, asfaltteede ja haljastusega.
Keilas on valminud ka uued kortermajad Kruusa, Piiri ja Põhja tänavale. Korterid on kaasaegsed, osal kaasas ka köögisisustus. Ruutmeetri hinnad 14000 kuni 15000 krooni. Samas võib osta ka järelturu korteri, mille hinnatase on 9000 kuni 14000 krooni/m2. Pakkumises on hetkel 113 korterit. Reaalsed tehingud toimuvad aga reklaamis väljapakutust madalama hinnaga. Kuus tehakse Keilas umbes 5 müügitehingut hinnaga 7000 kuni 10000 kr/m2. Juba kasutatud korteri saab kätte lubatud ajal, ehitusvead on seal juba ammu ilmsiks tulnud ja parandatud ning tavaliselt müüakse sellist eluaset koos köögimööbli, tehnika ja vahel ka kogu sisustusega.

Peale korterite on Keilas müügil ka mitmed majad, mis on ehitatud kas juba Eesti ajal või 30-40 aastat tagasi. Keilas müüdavate uute majade hinnaklass on 13000 kuni 21000 krooni/m2. Müügihind seega 2,9 kuni 5 miljonit. Vanematel ja renoveerimist vajavatel majadel  7000 kuni 10000 krooni/m2, müügihinnaga 1 miljon kuni 2,5 miljonit. Reaalselt müüdud on vanemaid maju  hinnaga 1 miljon kuni 1,6 miljonit.

Peale Keila pakuvad looduslikult kaunist ja rahulikku ning hinnatasemelt soodsat elukeskkonda veel Keila lähiümbruse piirkonnad nagu Klooga, Keila-Joa, Kloogarand. Keila-Joa oma mõisa, pargi, joa ja liivarannaga on üks ilusamaid piirkondi Keila ümbruses. Ka korterelamud on enamuses renoveeritud. Kloogale müüakse hetkel kortereid valdavalt uutes majades 15000 kuni 17000 ruutmeetri hinnaga. Korteri hind seega 500 000 kuni 700 000 krooni. Samas võimalik osta 2- toaline kapitaalset remonti vajav korter hinnaga 135 000 krooni. Korralik elektrirongi ühendus ja järv ning metsad teeb ka Kloogast meeldiva elupaiga. Keilaga võrreldes odavamad korterid on Leholas. Hinnad 5000 kuni 8000 krooni/m2. Lehola korterid on valdavalt elektriküttega. Ostu-müügi tehinguid tehakse nendes piirkondades aga harva ning reaalse müügi korral on ruutmeetri hind tunduvalt madalam kui reklaamis pakutu. Lähiümbruseks võib lugeda ka Vasalemma valla, kus Rummul ja Ämaris müüakse kortereid 1000 kuni 5000 krooni/m2. Enamus müügis olevatest korteritest maksab 100 000 kuni 300 000 krooni. Aga võimalik on leida korralik korter ka hinnaga 50 000 krooni.

Tehinguid tehakse kinnisvaraga, mille hind on õige, seisukord hea ja asukoht ostjale sobilik. Kui kahtlete hinnas ega oska kuidagi seda õiget leida, küsige nõu spetsialistilt. Võimalik on tellida hindamisakt. Tasuta konsultatsiooni saab oma ala tundvalt kinnisvaramaaklerilt, kes saab kasutada erinevaid andmebaase ja omab ülevaadet turu olukorrast.