arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Uusi nippe kinnisvara müügis

Eestis asuva kinnisvara müügis võetakse järk-järgult kasutusele neid meetodeid ja nippe, mida mujal maailmas juba aastakümneid on praktiseeritud. Peamiselt toetab seda kinnisvaraturu enda olukord, kus paralleelselt võib täheldada kahte trendi. Ühelt poolt on ostjad muutumas järjest nõudlikumaks ja tahavad olla täiesti veendunud, et pakutav kaup on täpselt selline, nagu müügikuulutuses kirjas. Põrsast ega ühtegi muud looma kotis ei soovi enam keegi osta. Nõudlikumaks muutumisele on aidanud kaasa möödunud aastate valusad õppetunnid, kus nii mõnegi ostja saatuseks on jäänud kuulata vaid kodumaise rokiklassiku Gunnar Grapsi albumit „Tühjad pihud“. Ostuhuvilised on tänasel kinnisvaraturul selgelt ettevaatlikud. Teiselt poolt on tänu kesisele nõudlusele maaklerid ise muutumas järjest professionalsemaks, avatumaks uutele ideedele ja rakendavad müüginõkse, mida siinpool Läänemerd varem nähtud ei ole. Üheks selliseks võtteks on võimaluse andmine ostjatele enne lepingutele allakirjutamist tutvuda põhjalikult pakutava kinnisvaraga ja veeta vähemalt üks öö ostetaval kinnistul. Nimetatud müügivõtet kasutatakse palju autonduses, kus uue auto proovimine enne lõplikku ostu on väga tavaline. Kinnisvaraturul käib jutt eelkõige majadest ja suvilatest, mille puhul tähtsustatakse seda „õiget kodutunnet“ eriti. Korterite puhul seda praktikas rakendatud eriti pole, kuna ostjad hindavad korterite puhul nö üllatusvõimet selgelt madalamaks. Huvitaval kombel soovivad ostetavat kinnisvara eriti vilkalt tunnetada just suvekodude ostjad, mitte niivõrd kodumaja ostjad, kuigi eeldada võiks pigem vastupidist. Hakkab ju inimene ühel juhul viibima kohal ca 4 kuu vältel nädalalõppudel, aga teisel juhul igapäevaselt.

Domuse maaklerid on sellel kevadel läbi viinud mitmeid objekti näitamisi koos „ööbimise paketiga“, seda nii Põhja-Eestis kui Läänemaal. Hilisemaks tehinguks on läinud umbes pooltel juhtudel. Oluliseks väärtuseks ööbimise võimaluse juures on osapoolte riskide maandamine. Ostja saab rahulikult kõik oma käega järgi katsuda ja veenduda maja sobivuses enda jaoks ning müüja saab rahulikult minna tehingusse, kartmata, et ostja võib soovida hiljem lepingust taganeda näiteks varjatud puuduste tõttu. Võimalus taganemiseks muidugi jääb, aga kuna ostjal on olnud piisavalt aega objektiga tutvuda, siis tehingu tagasipöördumiseks on väljavaated juba oluliselt kesisemad.

Olgu lõpetuseks lisatud, et majas tuleb ööbida ostuhuvilisel ikka üksi või koos oma perega. Maakler ja majaomanik paketi sisse ei kuulu ning vallalistel inimestel tuleb jätkuvalt osta nädalavahetuseks lõõgastuspakett Pärnu, Kuressaarde või Värskasse.