arrowarrow2backtotopDeutschdropdownEnglishEspañolEestifacebookSuomiFrançaiskarge-service1karge-service2karge-service3karge-service4large-channelslarge-dayslarge-growthlarge-photoslarge-searchlarge-teamlarge-tvlocation-homelocationlocation2logo_domusmailphonephone2PortuguêsquoteРусскийsearchticktwitteryoutube

Maadesse ja majadesse investeeringud suurenevad

On see nüüd sellest, et talv ja lumi ei taha kuidagi saabuda või tõesti taaskordne märk kinnisvaraturu aktiviseerumisest, aga Domuse maade ja majade maaklerid on sellel hilissügisel tähendanud ootamatult suurt huvi maade, talude ja isegi suvilate suhtes, mis asuvad keskustest kaugemal. Maaklerid ei mäleta näiteks eelmisest aastast ka seda, et novembri lõpus oleks käinud aktiivne suvekodude otsimine. Kaubaks lähevad ka harilikud maatulundusmaad, kus puudub detailplaneering ja hoonestus. Ühelt poolt on selge, et ostjate huvi on saanud võimalikuks seetõttu, et hinnatase on muutunud sedavõrd soodsaks. Mõningaid talusid ja maatükke saab jälle kätte hindadega, nagu me mäletame umbes 6-7 aastat tagasi. Teiselt poolt võib täheldada, et enamus ostjaid on nö sularahas ostjad ja ei kasuta pankade abi finantseerimisel. Ei ole teab mis suur ime, et paljudel inimesetel on sukasääres olnud 300 000 või 600 000 kr ja nad on oodanud oma hetke. Mingit hulka inimesi hirmutab aga jätkuvalt devalveerimise hirm ja euro saabumine, sest mine tea, mis siis juhtuma hakkab. Ca 1/4 huvilistest on sellised, kes soovivad kinnisvara soetada puhtalt investeerimise eesmärgil.

Et jutt ei jääks ainult tühipaljaks promoks, siis toome siinkohal ära mõned tehingud, mis viimasel kuul on toimunud Domuse maaklerite vahendusel:

Suvila müük Harjumaal Laulasmaa suvila
Asukoht: Keila vald, Laulasmaa
Krundi suurus: 819 m2
Kommunikatsioonid: elekter, vesi
Kirjeldus: Krundil vundament ja vundamendi
ühes otsas esialgseks elamiseks
kohaldatud elamispind. Krunt väga heas korras.
Hind: 270 000 kr

Kinnistu müük Harjumaal
Asukoht: Saue vald
Krundi suurus: 2 ha
Sihtotstarve: maatulundusmaa
Detailplaneering: olemas
Kommunikatsioonid: elekter
Hind: 960 000 kr

Kinnistu müük HarjumaalPadise kinnistu
Asukoht: Padise
Krundi suurus: 25,8 ha
Sihtotstarve: maatulundusmaa
Kommunikatsioonud: puudu
Hind: 625 000 kr

Maja müük Läänemaal
Asukoht: Nõva
Maja suurus: 138 m2
Ehitusaasta: 1970
Krundi suurus: 2700 m2
Hind: 190 000 kr